Pressmeddelande: Nu börjar programmet för Våryran att bli klart

Nu börjar programmet för Våryran att bli klart och flera huvudakter är bokade. Vi ser fram emot en härlig Våryra!

Inför uppstarten av Våryran utvärderade vi förra årets Våryra och känsla över vad vi som arrangör vill ta med oss in i arbetet. Våryran arrangeras utan vinstintresse där alla ska vara välkomna. Tack vare det stöd som fås av kommunen, statliga medel och det lokala näringslivet så kan vi erbjuda en Våryra som är öppen för alla, utan inhägnande stängsel och entréavgifter.

Innan vi avslöjar något mer om årets Våryra så vill vi berätta lite om hur vi arbetar med att sätta ihop programmet. Vi är en arbetsgrupp bestående av representanter från handlarföreningen Fagersta i fokus, näringsliv- och turism och social hållbarhet vid Fagersta kommun.

Vi börjar med att samla in förslag och önskemål om artister. Ett stort antal förslag på artister kommer in. Därefter har vi kontakt med vår bokare som i sin tur har kontakt med bokningsbolag där artisterna ligger och de kollar upp vilka artister som är lediga angivet datum och till vilket pris. När vi vet vilka artister som är möjliga att boka så gör vi en grundlig genomgång på alla aktuella artister kring vilket budskap de står för. Vi lägger ett pussel för att få ett så brett program som möjligt för att det ska passa så många som möjligt. Programmet måste även passa budgeten. Därefter spikar vi bokningarna med bokningsbolaget och skrivet avtal, och sedan går vi ut med information om vilka artister som kommer.

Prioriterat i valet av artister är artister som gillas av en bred publik men även artister med lokal förankring. Ungdomsartister och aktiviteter på Våryran finansieras bland annat av statliga medel som kommunen fått för att genomföra alkohol- och drogfria aktiviteter på olika riskhelger som till exempel Våryran.

Ambitionen är att Våryran ska vara ett tryggt och välbesökt arrangemang för alla, med mycket glädje och inspiration – en Våryra som skapar stolthet hos Fagerstabon!