Årets artister

Tack till alla som deltog och besökte årets Våryra i Fagersta!

Här nedan presenteras årets artister som gästar Våryran 2019!
Mer information om tider för uppträdanden/underhållning kommer när årets program är klart.

Imenella

Fotograf: Paul Edwards www.luger.se/imenella

Imenella är namnet på allas läppar just nu. Efter en lång karriär som en av Sveriges bästa dansare och som grundare till danskollektivet Uruly har nu Imenella brutit ny mark med debutsingeln Moves (feat Yasin). Imenella har redan hunnit vara förband till artister som Mr Eazi och Fricky, och i höst åker hon ut i Sverige på en efterlängtad turné med Linda Pira och Unruly Gang. Imenellas banger till singel Chagga har fått ett enormt genomslag i hela landet och hon har nominerats till Framtidens Artist på P3 Guld, där hon också gjorde ett bejublat liveframträdande. På Grammisgalan är Imenella nominerad till Årets hiphop och Årets nykomling.

Lamix

Lamix har på egen hand lyckats bygga en stark fanbase och efter att förra året ha kammat hem P3 Guld-titeln ”Framtidens artist” ligger världen för hans fötter. Under det gångna året har Lamix hunnit dela med sig av flertalet singlar som alla cementerar hans position som en av våra mest spännande urbana artister.

Sommaren 2017 debuterade 20-åriga Lamin Mbergan med låten ”Hey Baby” och förra året släpptes andra singeln ”Lamborghini”. Lamix har redan sålt dubbelplatina och har också hunnit bli Grammisnominerad. Nyligen släpptes första singeln ”Ankare” och titelspåret ”Ingen Som Hör” från kommande debut-EP:n och ”Ankare” gick rakt in på plats 28 på topp 50 Spotify och streamades över 100 000 gånger under första dygnet. Debut-EP ”Ingen som hör” släpptes under 2018, och är genomgående producerad av den Grammisnominerade producenten Pablo Paz. Räkna med hits, känsla och hiphop på svenska av högsta klass.

John de Sohn

Efter en rad framgångsrika samarbeten med artister som Bruno Mars och Flo Rida och sin första egna singel ”Long Time” har John De Sohn cementerat sin plats inom dansmusikscenen i Sverige och världen.

Björn Johnson, som han egentligen heter, började som sovrumsproducent och DJ i hans hemstad Ystad.  Med uppmuntran från föräldrarna och inspiration från elektroniska musikartister som Kraftwerk, Daft Punk och The Chemical Brothers började Björn följa sin passion för musik redan från tidig ålder. John De Sohn har sedan dess släppt ett album och flera singlar som haft över 200 miljoner spelningar på Spotify.

John de Sohn
Fagersta brukshotell
Lördag den 1 juni. OBS! 18-års åldersgräns.
Entré: 21.00-02.00= 200 kronor, inklusive garderob. http://www.fagerstabrukshotell.se

Jesse P

Foto: Galanzy

Efter att senaste åren ha turnerat Finland med en av skandinaviens största rapstjärnor Redrama, och även släppt singlar på engelska, är nu Jesse P skivaktuell med den ack så efterlängtade svenskburna EP’n ”Ambitioner” som släpps i augusti. Första singeln ”Våga” kom ut i maj och har fått ett bra mottagande i både Sverige och Finland.