Våryrans kanske mest otippade artistsläpp – Liveshow med Svenska stjärnor och legendarer!

👉 Little Gerhard

Skivdebuterade 1957 med låten What you’ve done to me. 1961 började han sjunga på svenska, då under artistnamnet Lille Gerhard. Den första EP:n med låtarna Den siste mohikanen samt Petter och Frida blev en storsäljare och hans andra guldskiva.

Little Gerhard har även skrivit melodin till Ska vi plocka körsbär i min trädgård.

👉Trio me’ Bumba

Gruppen slog igenom 1963 med Spel-Olles gånglåt. Samma år turnerade de tillsammans med Beatles. De har även uppträtt i revyer och turnerat med artister som Cornelis Vreeswijk, Siw Malmkvist och Thore Skogman. Deras mest kända låt är ”Man ska leva för varandra” som utkom på singel 1968.

👉 Nina Lizell

En svensk sångerska som från 1968 varit verksam i Tyskland. 1970 deltog hon i den tyska schlagerfestivalen Schlager Wettbewerb med Ein kleiner Teufel steckt in dir. Hon har sjungit i nästan alla tyska TV-shower och släppt ett flertal singlar där den kanske mest kända är Vem kan segla förutan vind.

👉 Bertil Englund

Vann talangtävlingen Flugans vokalisttävling år 1956 och fick sedan åka på turné med Carl-Henrik Norins orkester. Han slog igenom i början av 1960-talet med schlagers som Cindy min Cindy, På en öde ö, Berliner polka och I våran stad.

👉Carl Erik Thörn

En annan Svensktopps-legend är Carl Erik Thörn. Den äldre publiken minns hitlåtar som Jag vill dansa med dig, Mamy Blue, En stjärna föll, Exodus med flera.

👉Raymond Jussi Björling

Operasångare (tenor) och sonson till Jussi Björling. Hans första operaroll var José i Don Quijote. Ett långvarigt engagemang blev det som Ubaldo Piangi i Fantomen på Operan på Oscarsteatern i Stockholm, där han sjöng i nästan ettusen föreställningar.

Har även medverkat i cirka 300 föreställningar av musikalen Kristina Från Duvemåla.

👉 De Svenska stjärnorna kommer att ackompanjeras av Adorena Thörn, sångerska och Anders Lindqvist, pianist.

👉Little Gerard 90 år

Little Gerhard fyller 90 år under Våryran. Därför bjuder Våryrans arrangörer på kaffe och tårta för att hylla en av Sveriges främsta artister genom tiderna.

Denna show kan ses på fredagen den 17 maj i Vilhelminaparken.

En kommentar Lägg till din

  1. franz skriver:

    hej jag mejlade före en vecka sedan med förfragan när little gerhard…och dem andra uppträda , tyvärr fick jag inget svar kanske ni kan informera mig med tack pa förhand mvh franz

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.